Home » VKP Edities » Nummer 205 » veel uitzonderingen voor code 95
Niet verplicht voor rijdende bibliotheek, instructieruimte, kantine, medische dienst, spaarbank, tandverzorgingsdienst, tentoonstellingsruimte, enz.
Veel uitzonderingen voor verplichting Code 95» Onlangs kwam bij de redactie een vraag binnen uit de ‘rijschoolwereld’ over eventuele uitzonderingen van de in principe verplichte Code 95 bij het ‘groot rijbewijs’. Men stond daar even vreemd te kijken dat een cursiste, die bij de politie werkt, meedeelde dat zij géén code 95 hoefde te hebben als zij met een vrachtwagen dienstpaarden vervoerde naar een locatie.

De vraagsteller en ook enkele anderen waren van mening dat iemand die met een vrachtwagentje met daarin enkele paarden, bijvoorbeeld op weg naar een concours hippique, gewoon in het bezit moet zijn van Code 95. En nu zou het zo zijn dat een politieman/vrouw van de bereden politie die ook paarden vervoert in eenzelfde soort vrachtwagen, géén Code 95 hoeft te hebben…? Het verbaast me enigszins dat – onder andere – deze uitzondering op dit vlak binnen de opleidingssfeer niet bekend is. Reden waarom we er in dit artikel toch maar eens even wat aandacht aan schenken.


Tot zover het artikel, bent u geïnteresseerd in de rest van het artikel?
Neem óók een abonnement op Verkeersknooppunt!
Terug naar inhoudsopgave


 Verkeersknooppunt

 Een product van:
 Total Text
 Bettekamp 56
 6712 EL Ede
 Tel. +31 655 370 754
 Mail to: info@totaltext.nl