Home » VKP Edities » Nummer 205 » handhavers let op
Zorg dat je, als handhaver, zeker weet dat er een goed verkeersbesluit is gepubliceerd, voordat je optreedt tegen mogelijke overtredingen!
Wegbeheerders, verkeersdeelnemers
én handhavers let op!
» Vrij onlangs zag een opmerkelijk arrest van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden het licht. Als er ergens een verkeersbord is geplaatst of een verkeersteken is aangebracht zónder dat daarvoor een deugdelijk verkeersbesluit van de wegbeheerder is te vinden, dan is er wél sprake van een verkeersovertreding, maar er mag níet voor worden bekeurd. Dit arrest van 9 november 2018 is te vinden onder de zoekterm: ECLI:NL:GHARL:2018:9801. Het betekent dat wegbeheerders, zoals gemeenten en provincies zich moeten inspannen om zaken op het gebied van verkeersbesluiten op orde te houden. Is dit niet het geval, dan zetten ze de handhavers in de kou en zullen er vermoedelijk veel meer mensen in beroep kunnen gaan tegen kennelijk onterechte bekeuringen.

Wat er gebeurde:
Aan de kentekenhouder van een auto werd een sanctie van € 90,00 opgelegd ter zake van “parkeren in strijd met parkeerverbod/parkeerverbodszone (bord E1)” op 19 maart 2016 om 12.23 uur, in Purmerend. De betrokkene stelde echter, dat er [...]


Tot zover het artikel, bent u geïnteresseerd in de rest van het artikel?
Neem óók een abonnement op Verkeersknooppunt!
Terug naar inhoudsopgave


 Verkeersknooppunt

 Een product van:
 Total Text
 Bettekamp 56
 6712 EL Ede
 Tel. +31 655 370 754
 Mail to: info@totaltext.nl